Fehac-actiedag 20 april 2013

Motorrijtuigenbelasting voor oldtimers?

Nee, zo dachten enkele honderden bezitters van oldtimers er over!

In het regeringsprogramma staat een passage over het betalen van Motorrijtuigenbelasting door Oldtimer- en Klassiekereigenaren vanaf 2014. Dit vanwege de vermeende, maar op foute uitganspunten gebaseerde overtuiging van het kabinet dat klassiekers en oldtimers verantwoordelijk zouden zijn voor een grote portie vervuiling.

Niets is echter minder waar!

Het merendeel van de oldtimers (400.000 personenauto’s, 160.000 motorfietsen en 14.000 vrachtwagens) rijdt gemiddeld nog geen 2.000 km/jaar; rijdt meestal gedurende de zomermaanden; rijdt meestal buiten de bebouwde kom en rijdt meestal rustig en met de motor op de goede bedrijfstemperatuur. Dat is beter voor milieu en motor.

De Tweede Kamer heeft in een motie uitgesproken tegen dit regeringsplan te zijn. Toch is nog allerminst zeker dat daarmee het plan ook van de baan zal zijn.Daarom wilden oldtimerbezitters op initiatief van de Fehac het publiek laten zien wat ze gaan missen.

Op zaterdag 20 april organiseerden oldtimerbezitters een grote Noordelijke manifestatie. De CCF was medeorganisator en uiteraard deelnemer.

's Ochtends kwamen ruim 150 oldtimers bij het Sportcentrum in Leek. Om 12.30 vertrok men in twee konvooien naar respectievelijk Leeuwarden en Haren/Assen.

Het konvooi naar Leeuwarden (ongeveer 50 deelnemers) maakte een korte tussenstop bij McDonalds A7 Drachten. en in Burgum . Van daaruit vertrok het konvooi richting het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Daar werden de auto’s/motoren opgesteld zodat iedereen ze nog eens een keer goed kon bekijken. .

LEES HIER HET LAATSTE NIEUWS VAN DE FEHAC !!!!!

Klik hier voor het verslag van omrop Fryslân

Klik hier voor het artikeltje op de website van de Leeuwarder Courant

Klik hier voor de foto's 

 
What do you want to do ?
New mail