25 Jier Citroën Club Fryslân

25 jier Citroën Club Fryslân


Het lijkt een gewoonte te worden dat als de CCF een kampeerweekend heeft het weer van te voren abominabel is en de voorspellingen niet veel goeds beloven.
Het is ook een gewoonte dat het weer gewoon fantastisch is en dat we weer net in de 'goeie hoek' zitten.
Op de boerderij Yn e Lânsdouwe werd het kampement opgebouwd. Er was een heus wijnhuis aanwezig, want Frans weekend, en je kon walnoten aanschaffen bij de Franse walnoten kweker. De beroemde Franse zanger ( van Amsterdamse komaf) Dave luisterde de boel op.
Er huisde een heuse smurfenfamilie op de camping en ook de Tour de France compleet met gele truidrager was terug te vinden ( incluis viswijf)
Om het geheel in goede orde te laten verlopen werd de gendarmerie ingezet gesuperviseerd (in stilte en zeeeeeer onopvallend) door de fameuze inspecteur Clouseau. De Napoleons Bonapartes rollebolden met elkaar over de greide over wie nou wel de enige echte was. De jonkvrouwen trokken zich keurig terug uit dit strijdgewoel en hielden zich met serieuze zaken bezig. De mecaniciens zorgden ervoor dat alle citro's het bleven doen. En mochten we nog honger hebben na de notenconsumptie dan werd er verse vis geleverd door de Bretonse visserman.
Alsof het nog niet genoeg was met de beveiliging door de gendarmerie hielden Asterix en Obelisk een extra oogje in het zeil met als speciale taak het bewaken van de Tour d Eiffel, geassisteerd door een vermomde Napoleon.
Wat bijzonder was is dat le Roi Soleil, Louis in eigen persoon, ons verblijdde met een bezoek vergezeld van zijn dame. Er was ook nog een speurder in vermomming onder de goegemeente. De Belgische speurneus Poirot had zich met zijn familie in een Bretonse visserfamilie getransformeerd en, heel vreemd, hij werd niet ontmaskert.
D'Artagnan verdedigde met verve zijn eer en Soeur Clotilde had wel heel vreemde zaken in het habijt verstopt. Nicole, la petite fille de Funes, dartelde door het kamp en bleek erg goed te kunnen voetballen. Onder het volk was ook een Franse huisvrouw en waren enige Franse mannetjes aanwezig. U begrijpt een doorsnee van de Franse samenleving. De Franse koloniën waren vertegenwoordigd door een heuse piraat. Een heel lieve hoor, hij deed geen vlieg kwaad en zelf de deftige Parisienne hoefde niet te vrezen voor haar eer. De chefs de gastronomie verzorgden de innerlijke mens, niet geheel onbelangrijk, en er was niet alleen ratatouille!
Mocht u verhinderd zijn geweest dan kunt u zich nu verkneukelen bij de foto's. Echt mensen het was een SUPER weekend. Dank aan een ieder die zich voor het welslagen heeft ingezet.

Kijk hier voor de foto"s