Citromobile 2016

Citroën grenzeloos en internationaal.

Het is alle jaren een uitdaging voor de Citroën clubs en passende invulling te geven aan het gezamenlijk gekozen thema voor de beurs.

Dat is voor Citroën Club Fryslân niet anders. Ook dit jaar is het onze club gelukt een mooie invulling te geven aan het thema.

Bij grenzeloos hebben we gedacht aan over de grens gaan en misschien wel wereld wijd. Het werd uiteindelijk nog verder weg door naar de ruimte te gaan.

Midden jaren tachtig van de vorige eeuw is Citroën met strip tekenaar Hergé in zee gegaan om een serie folders voor de 2CV te tekenen.

Het zijn de modellen Club en Special en de toen vrij nieuwe serie Charleston.

Hij nam ons mee naar het verre streken, woestijnen en poolgebieden. Maar de serie begint met een reis naar de planeet 2CV.

Onze uitdaging is geweest om van het platte vlak waarin de tekenaar zijn verhaal neerzet, de grenzen te zoeken en werkelijk een ruimtelijk voorstelling te maken.

Wat voor een tekenaar slechts lijnen zijn, hebben wij geprobeerd ruimtelijk vorm te geven. Soms is een enkele lijn niet of nauwelijks maakbaar en is een vrij ingewikkelde lijnenpatroon zomaar iets ruimtelijks. Met dank aan met een grote groep creatieve geesten die niet voor niets een Citroën hebben gekozen als voertuig.

Wat gaat u zien. De planeet 2CV kort na de landing. De reeds gemonteerde 2CV6 club en een “maan”landschap.

Uiteraard ontbreken de drie hoofdrolspelers dan ook niet op het toneel en zien we Kuifje, Haddock en Bobby de 2CV6 vergezellen in zijn reis op de verre planeet.

Maar, geen ruimtereis zonder raket en deze bekende rood/witte kolos mocht dan ook ontbreken. Met een beetje geluk ziet u het proefdraaien van de motoren en misschien bent u wel getuige van het vertrek. De lancering. Terug naar de aarde en weer met beide op de grond. Even lekker wezen wegdromen in een fictieve wereld met veel plezier gepresenteerd door Citroën Club Fryslân .

Voor de foto's volg de link.