Voorjaarsrit 2017

 Voorjaarsrit en alv ccf 2017

Als ik dit schrijf is het pasen, de mussen vriezen van het dak, het is steenkoud terwijl af en toe een verneukeratief zonnetje door het wolkendek piept.
Hoe anders was het een week geleden, de voorjaarsrit en de alv van ons geliefde ccf.
Een mooie stralende dag, de zon volop aanwezig, want als het ccf een rit heeft is doorgaans het weer subliem.
Allereerst werd versameld aan de buorren om een kopje koffie met stukje gebak te nuttigen. In de buorren werd het een kleurrijk spektakel met alle die eenden en eendachtigen.
Na de aangeklede koffie begon de voorjaarsrit. Met 31 wagen met 'dakkie open' , voor zover dat kon, trokken we door het Fryske landschap.
In de anderhalf uur durende rit werden we geleid door mooie plaatsjes, zoals Balk, langs mooie greides, zoals bij Harich , reden we door de bossen van Gaasterlan en stopten we bij de prachtige kliffen aldaar.
Via Warns werd weer koers gezet naar Ealahuzen waar in 'Us Nije Gea' de alv zou worden gehouden.
Hier werden we onthaalt met koffie en koeken geserveerd door de charmante dames Sjoukje en Tryntsje.
Er hadden zich voor de vergadering nog leden gemeld die niet met de rit waren meegeweest, dus 'UNG' zat goed vol.
Tijdens deze vergadering werd na heel erg veel jaar afscheid genomen van ons Rita, moeder van de ccf en penningmeester. Vele, vele jaren heeft zij deze functie vervuld een aantal keren al verlengd. Haar opvolgster is wederom een frou, Petra Ganzevoort met know how van boekhouden. Wij allen zijn blij en verheugd en wensen Petra een goede tijd toe.
Na de vergadering bleef een groepje nog wat snacken en om 1700 uur vertrok iedereen huiswaarts. Op naar de volgende activiteit, het kampeerweekend.

 

Voor de foto's klik hier

 

 

 

 

 

.