Kampeerweekend CCF 2017

Kampeerweekend CCF 2017
Een 'on the road' weekend vol kunst, cultuur, natuur en culinaire genoegens.
Het programma dat werd samengesteld door Tjerk en Jan zal ons brengen naar het noordelijk Duitsland en het noorden van ons land.
Op donderdag werd er gestart met de ontmoeting te drachten. Uit alle windstreken kwamen de Deuches naar Drachten en om 09.30 uur begon het ambitieuze kampeer weekend.
De eerste plaats die werd aangedaan was Leens, waar DoeZoo Insectenwereld werd bezocht. We zijn rondgeleid door een enthousiaste meneer die vooral heel gedreven over kwam. De kinderen waren dol op deze man en hingen aan zijn lippen. Een 'Freek Vonkje' ? Toen Hector de vogelspin te voorschijn werd getoverd aarzelden ze geen moment en lieten de spin met zijn 8 ogen en twee lijven over hun hand kruipen. Heel indrukwekkend en dapper. Waren alle ouderen ook zo dapper? Neen, niet iedereen was gecharmeerd door het idee om sprinkhaan of meelwormen te eten. Hoe je deze belangrijke bron van eiwitten het best kon bereiden zal er waarschijnlijk niet toe leiden dat bij het volgende kampeerweekend in plaats van chippies en blokjes kaas en plakjes worst er gefrituurde sprinkhanen en gesauteerde meelwormen zullen worden gepresenteerd.
Na al dit natuur en culinaire geweld op koers naar 'Het Behouden Blik', hier werden wij verwelkomd met een koffie of thee en diverse soorten cake. De mevrouw van het 'kleinste museum van noord Nederland '. Deed uit de doeken hoe het allemaal zat met ons blik. Voor iedereen een ware A-Ha erlebis.
De haven van Delfzijl hebben we overgeslagen want we wilden naar de camping om ons te installeren en ons op te maken voor het zeehonden kijken.
Camping Zeestrand ligt bij de Eems Dollard en aan het strand in Termunterzijl.
Na het avond eten waarbij iedereen bij iedereen op diner ging werd de aardige tippel naar Termunten ondernomen om bij de Punt van Reide van achter een wand met kijkgaten de zeehonden te bekijken. Er waren wel zeehonden, maar die waren erg in de verte en ach, wat waren we dom geweest om onze verrekijkers te vergeten. Gelukkig, er was een aardige dame met zeer goede verrekijker die we konden gebruiken en verhip zeg daar zagen we een dartelende babyzeehond met zijn moeder aan het spelen. Mooi en indrukwekkend in het lege landschap van de zee.
Na deze enerverende dag uiteraard napraten bij de borrel maar we konden het niet al te laat maken want de volgende dag moest er weer om 10.00 uur vertrokken worden dus van te voren diende iedereen door de was-en-strijk te zijn geweest en ontbeten te hebben en de kampeerzaken weer ingeklapt achter de eend te hangen.
Op naar historie en cultuur: het klokkengieterij museum in Heiligerlee.
Hier werd ons uit de doeken gedaan hoe dat ging met dat klokkengieten. Er was een simulatie met tin en Bertus was de eer gegund om een heuse klok te gieten. Of hij zijn roeping is misgelopen kunt u bewonderen door zijn kunstwerk te gaan bekijken.
Wat heel leuk was is dat de kinderen hun eigen tinnen soldaatje konden gieten, nou, die kinderen wilden er nooit meer weg!
Hierna op naar de 'Urnenhoeve', menigeen was op voorhand al op het verkeerde been gebracht. Nee, geen urnen, maar gelukkig gewoon een restaurant waar je kunt lunchen of waar je lekker ontspannen bij de speelvijver je eigen lunch kon nuttigen. Het weer was inmiddels tropisch en men genoot met volle teugen.
Het volgende op de planning diende zich aan dus we moesten wel weer vertrekken om naar het 'Radio en Speelgoed museum' te gaan, het leukste museum van Groningen, klein van buiten en groots van binnen'. Deze dag was er de jaarlijkse rommelmarkt en er kon dus gesneupt worden. Binnen waren er zoveel radio’s en tv’s dat iedereen er wel enkele van herkende uit de jeugd. De kinderen konden met de speelgoedtreintjes in de weer. En dat waren niet alleen de kinderen. Ook voor de allerkleinsten was er speelgoed om mee te spelen. Een supermuseum wat we aan bet eind van de middag toch echt moesten verlaten om naar de camping het plathuis in Bourtange te gaan.
Na een gezellige avond voor de camplets kroop iedereen in bed om s morgens weer fris en fruitig klaar te staan om gezamenlijk te vertrekken voor een grundliches fruhstuck.
Wel, we hebben werkelijk genoten van het overheerlijke ontbijt bij Backerei Flint. Keurig gedekte tafels met volop broodjes, roerei, heel veel verschillende kazen, gerookte forel en gravad lax. We wilden wel blijven want het was gewoon te lekker. Zelfs de koffie was heerlijk en de dames van de bediening aller hartelijks. Na al dat eten moesten de calorieën er natuurlijk wel weer af getraind worden, dus via een ingewikkelde route per Deuche werden we losgelaten in Leer om het centrum daar te verkennen. leer is gezellig en heeft leuke winkels en een rivier de Leda waar het goed toeven is. Het was er gezellig druk en na al dat lopen hadden we wel weer trek in een ijsje ofzo......
Maar hup weer in de auto op weg naar de Meyer werf in Papenburg.
We moesten ons wel wat haasten want er was een afspraak met ons gepland.
Al onze voitures geparkeerd op het bussenparkeerterrein en de meneer van de rondleiding kwam ons al snel halen om met zijn rondleiding te beginnen, dit zou 2 uur duren. We zijn alles te weten gekomen over het fabriceren van cruiseschepen.
Er lag in het droogdok een stuk schip te liggen dat konden we vanaf een loopbrug bekijken. Ook hebben we van al de cruiseondernemingen een hut kunnen bekijken.
Interessant bedrijf, mooie presentatie, maar ik heb niet de indruk dat er veel animo was om een cruise te gaan ondernemen onder de ccf-ers.
Aangezien de temperaturen al tot tropisch waren opgelopen zijn we daarna weer naar de camping gegaan en hebben we zo n beetje onafhankelijk doch toch collectief besloten dat we niet in Bourtange konden kamperen zonder de vesting te zien, dus wandelden er verscheidene groepjes over de wallen en troffen we elkaar weer in het centrum voor een heerlijk diner.
Het was nog lang gezellig voor de camplets.
Jan stelde voor om op zondag niet om 1100 uur te vertrekken naar een zwemvijver maar om gewoon op de camping te blijven omdat er hier ook een zwemvijver was. Iedereen stemde hier volledig mee in dus gedurende de laatste dag deed iedereen alles op zijn eigen tijd, men dobberde wat in de vijver, men dronk eens een bakje koffie bij de buren, men keuvelde weer eens met weer een ander buur en de dag schreide zo heerlijk loom aan ons voorbij. Tegen 1600 uur was de hele camping weer leeggestroomd en is iedereen zijns weegs gegaan.
Het was een super weekend met het mooiste weer van de wereld vol grote
en kleine avonturen. We wensten elkaar weer alle goeds en we kunnen niet wachten tot het volgende evenement.

En voor de foto's klik hier